Clubul s-a înființat în anul 2005, când împreună cu câțiva din absolvenții anului 2003, ne-am gândit că ne-ar plăcea să mai lucrăm împreună. Să fim într-un proiect comun: ilustrația de carte.
Ce altceva să facă un absolvent de Grafică?! Că în publicitate nu poate merge toată lumea…

Prima noastră expoziție, „Imagini care spun povești“, a fost la galeria Simeza.
Au urmat și alte expoziții, câteva într-o mică librărie în Elveția, câteva prin țară.
Participări la târgurile de carte. Datorită AER-ului avem stand la Bookfest.
Datorită ICR-ului (mai vechi) am participat și la târgurile de carte din străinătate: Turcia, Israel, Cehia, Spania. Am avut un parteneriat soldat cu câteva evenimente la ICR-ul din Veneția.

O altă instituție care ne-a sprijinit a fost Creart-ul, care ne-a invitat în acțiunile sale, având posibilitatea de a expune și în noul sediu renovat.

Membrii s-au înmulțit, dar mulți au și plecat. E greu să construiești ceva în comun, fără beneficii directe, imediate.
Nu avem un spațiu în care să ne întâlnim regulat, nimeni nu e plătit pentru munca depusă în favoarea clubului: trezorierul, webmasterul; nimeni. Ceea ce ajută pentru a merge mai departe, sunt entuziasmul și credința că binele comun se va răsfrânge asupra fiecăruia.

Am încercat să „facem imagine“ pentru asociație, să se vadă că există tineri talentați care așteaptă comenzi din partea editorilor. Clubul îi pune în vitrină.
În ultimii ani, parcă aceste comenzi au început să apară, tot mai mulți membri sunt publicați, au cărți frumoase, tot mai bine tipărite. Dar au trecut 10 ani!

Între timp am devenit membri în EIF – European Illustrators Forum.

Rezistăm. Mai mult sau mai puțin împreună. 🙂

Stela Lie